2018 Bindallı Kına Elbisesi Modelleri

Tesettür Elbiseleri -Tesettür Giyim Moda Trend Portalınız - https://www.tesetturelbisesi.com/2018-bindalli-kina-elbisesi-modelleri/ -

2018 Bindallı Kına Elbisesi Modelleri



Bindallı neye denir, bunu inceleyelim. Düğünlerden genel olarak bir gün öncesinde düzenlenen bir eğlence olan kına gecelerinde giyilen bir kıyafettir. Kına gecesi gelin adayının kendi evinde son geçireceği gece olan geleneksel bir kutlamadır. Geleneklerimize ait olsa da günümüzde halen geçerliliği devam etmektedir. Bu gecede gelin adayları bindallı denilen kıyafetleri giyerler. Osmanlıdan kökenini alan bu kıyafet genel olarak ipek, kadife ve ya atlas kumaştan dikilmektedir. Kırmızı ve mor renkleri çok tercih edilse de mavi, sarı, pembe gibi bol çeşitte renkleri vardır.



Bindallı Modellerinde En Çok Tercih Edilen Renkler



Çok farklı desenleri mevcuttur. Kesim çeşitleri de çok farklı olabilmektedir kuyruklu model denilen tarzda kesilebilir ve ya prenses tarzı kesimlerde yapılabilir. Bindallılar eski zamanlarda daha çok zahmet gerektirdiğinden çok pahalı idi eskiden günümüzde dikiş tekniklerinin gelişmesi ile maliyeti hafiflemiştir. Satın almak isteyenler olduğu gibi kısa süreli kullanım için alınacağından kiralamak isteyenlerde olabilir. Fakat satın aldığınızda kına gecenizle ilgili bu kıyafet hatıranızı ömür boyu bir anı olarak saklayabilirsiniz.


   Bindallının birçok modeli bulunmaktadır. Örgü işlemeli kadife kumaştan üretilen çeşitli bindallılar mevcuttur. İki parçadan etek ve bluzdan oluşan bindallılar mevcuttur. Daha modern bir görünümü vardır iki parçadan oluşan bindallının. Taşlarla işlenmiş modeli mevcuttur. Hint işlemeli kuyruklu modeli vardır. Ağır Hint işlemeli modelleri vardır. Hint işlemeli modelleri oldukça gösterişlidir. Bindallı kıyafetlerin tek parçadan ve ya etek ve bluz modeli olarak iki parçadan oluşan modellerin bir de sahre olarak şal gibi vücudu saran parçası da isteğe göre kullanabilir. Sareli modelleri de mevcuttur. Zaten çok işlemeli ve ağır bir görünüme sahip olan bindallı kıyafetleri çok gösterişli olduğu için isteğe göre sareleri daha basit bir görünüme sahip olarak dikilebilmektedir.


Yorumlar