Dini Düğün Organizasyonları ve Fiyatları

Tesettür Elbiseleri -Tesettür Giyim Moda Trend Portalınız - https://www.tesetturelbisesi.com/dini-dugun-organizasyonlari-ve-fiyatlari/ - Diğer adı İslami düğün olan ve İslam dininin gerektirdiklerine uyumlu bir organizasyondur. Diğer düğün organizasyonlarında ayrı olarak ele alınmalıdır. Bay ve bayanların ayrı yerde bulunmaları gerekmektedir. Oynamak ve müzik çalmak dini düğünlerde görülmez ve buna dikkat edilmesi gerekmektedir. Her birey kendi maneviyatına uygun davranır. Bunu getirdiği özgürlükle yapılabilen İslami düğünlere de saygı gösterilmesi gerekmektedir. İslami düğünlerde geçmişe bakıldığında en hoş ayrıntı yemek kültürünün gelişmiş olmasıdır. Misafirlere sevdikleri yemekler dağıtılarak daha zevkli ve renkli bir organizasyon oluşumu sağlanmalıdır.



İslami müzik kültürü oldukça hoş ve manevi duygulara hitap eden bir tarza sahiptir. Hz. Ömer'in bir hikayesiyle bunu daha net anlayabiliriz. Çölde şarkı söyleyen birini duyar ve şöyle der '' şarkı yolcunun azığındandır''. İsyana sevk etmeyecek ve İslam dininin duygularını yansıtacak her şarkı, dini organizasyonlarında kullanılabilmektedir. Kuran en doğru rehber diyen İslam dini için yapılan İslami düğünlerde kuranı kerimden ayetler okunur.
Evlilik büyük sorumluluk isteyen bir adımdır. Allah'ın izniyle çıkılan bu yolda atılan adımların daha sağlam ve güvenilir olması gerekmektedir. Dini düğünde yapılması gerekenler şunlardır:

  • Dini düğün organizasyonuna öncelikle kuranı kerimden bir ayet okunarak başlanır.

  • Dini düğünde bulunan hoca evlilik üzerine konuşma yapar ve eşlerin birbirine nasıl davranması gerektiğini güzel bir dille anlatır.

  • Dini organizasyon sırasında misafirlere yemekler dağıtılabilir ve hediyeler verilebilir. Hediye vermek sünnettir ve yapılması çok hoş bir davranıştır.

  • Yemek dağıtımı israf edilmeden yapılmalıdır ve misafirlere verilen yemek titizlikle seçilmelidir.

  • Helal olan gıdalar tüketilmeye teşvik için dini organizasyonunuzda bu maddeye dikkat ederek yemek çeşitliliğini sağlayın.

  • İçeriği İslam dinine aykırı olmayan müzikler çalınabilir. Ney eşliğinde ilahiler okunarak huzurlu ve maneviyatı yüksek bir mekan oluşturabilir.

Yorumlar