Düğün Yemeği Nasıl Olmalıdır

Tesettür Elbiseleri -Tesettür Giyim Moda Trend Portalınız - https://www.tesetturelbisesi.com/dugun-yemegi-nasil-olmalidir/ - İnsanlar belirli bir yaşa geldikten sonra artık evlilik düşünmeye başlarlar. Bu kararı verdikten sonra yapılacak ilk iş düğün hazırlıklarıdır. Gelinlik seçildikten sonra düğün tarihinin planlanması ile kına nikah ve düğün yemeği planları yapılmaya başlar. Bu aşamalar içerisinde en zor olan düğün yemeğinin planlanmasıdır. Çünkü bu yemek düğün davetlilerinin hepsinin bir arada bulunduğu kısımdır. İnsanların yemek yiyerek müzik eşliğinde eğlendikleri kısımdır. Son derece profesyonelce ve kusursuz olmalıdır. Geçmişte düğün sahibinin evinin bahçesinde yapılan bu faaliyette gençler hep bir elden bu hizmet için koştururlar ve sorunsuzca yemek servisi yapılırdı. Ancak günümüzde bu faaliyet daha profesyonel olarak yapılmaktadır.

[caption id="attachment_1981" align="aligncenter" width="769"]Dugun Yemegi 3 Dugun Yemegi 3[/caption]

Düğün Yemeği Planlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?


Planlama yapılırken davetli sayısı çok önemlidir. Öncelikle bu faaliyet için uygun bir alan seçilmelidir. İç mekan veya dış mekan olarak yemek yenilecek alan seçilebilir. Bu seçim servis personelinin sayısını etkileyecektir. İnsanların kolayca ulaşabileceği yerlerde olmalıdır. Şahsi aracı olmayan kişilerde düşünülerek seçim yapılmalıdır. Seçilecek yer bu kişiler düşünülerek eğer servis planlaması yapılmıyorsa toplu taşıma imkanına sahip olmalıdır. Ayrıca yeteri kadar otopark alanına sahip olmalıdır. Düğün yemeği etkinliği başlamadan oluşabilecek bir kargaşa en mutlu günü karanlık hale getirebilir. Eğer iç mekan seçilmiş ise mekanın havalandırmasına dikkat edilmelidir. Bu insanların yemekten memnun olmasını sağlayacak ve takı töreninde yapacakları hareketi doğrudan etkileyecektir.

[caption id="attachment_1984" align="aligncenter" width="720"]Dugun Yemegi kavurmali-pilav-tarifi Dugun Yemegi kavurmali-pilav-tarifi[/caption]

Düğün Yemeği Olarak Ne İkram Edilmelidir?


Bu tamamen ayrılacak bütçeye bağlı olmakla birlikte ilk hedef tüm davetlilere sıcak olarak servis yapmaktır. Bu sebeple sıcak tutulması kolay menüler oluşturulmalıdır. İçecek servisi yemek başlamadan önce yapılmalı ve yemek esnasında servis personelinin tümü sıcak yemek servisine yönlendirilmelidir. Menü olarak sıcak tutması kolay olan tavuk ürünleri ve pilav çeşitleri seçilebileceği gibi kırmızı et yemeklerinden sıcak tutulduğunda lezzetini kaybetmeyen menülerde oluşturulabilir.

[caption id="attachment_1985" align="aligncenter" width="900"]Dugun Yemegi konya_pilavi_dugun_pilav Dugun Yemegi konya_pilavi_dugun_pilav[/caption]

[caption id="attachment_1984" align="aligncenter" width="720"]Dugun Yemegi kavurmali-pilav-tarifi Dugun Yemegi kavurmali-pilav-tarifi[/caption]

[caption id="attachment_1983" align="aligncenter" width="300"]Dugun Yemegi 3 Dugun Yemegi 3[/caption]

[caption id="attachment_1982" align="aligncenter" width="470"]Dugun Yemegi Dugun Yemegi[/caption]

[caption id="attachment_1981" align="aligncenter" width="769"]Dugun Yemegi 3 Dugun Yemegi 3[/caption]

[caption id="attachment_1980" align="aligncenter" width="800"]Dugun Yemegi 1 Dugun Yemegi 1[/caption]

Yorumlar